În luna iunie, AU FOST CONDAMNAȚI PENTRU CORUPȚIE 73 DE INCULPAȚI

Distribuie pe:

Direcția Națională Anticorupție (DNA) anunță că, în cursul lunii iunie 2018, în dosare de corupție instrumentate de această instituție, au fost condamnați 73 de inculpați prin 28 hotărâri judecătorești definitive.

Printre persoanele condamnate definitiv figurează doi miniștri (Energie și Turism), un senator, un prefect de județ, un consilier prezidențial, un secretar de stat minister (Justiție), un secretar general minister (Turism), un consilier personal al ministrului, un director de companie națională, un director de filială companie căi ferate, un director general de societate națională din domeniul energiei (Electrica), un primar de municipiu, doi primari de comună, un șef de inspectorat județean de jandarmi și un fost șef ANAF.

Pedepsele dispuse de judecători față de cei 73 de inculpați variază între 8 ani închisoare și un an și 10 luni cu amânarea aplicării pedepsei.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea lor de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare", precizează DNA într-un comunicat de presă. 

Lasă un comentariu