REABILITAREA IAZULUI BATAL

Distribuie pe:

“Noi, ca municipalitate facem demersuri pentru a utiliza aceste 30 de hectare, iar soluția găsită este crearea unui parc fotovoltaic. Suntem conștienți că acest proiect nu va putea fi realizat peste noapte, este un demers ce necesită timp, însă, pe termen mediu, suntem convinși că întreaga economie va milita spre producerea de energie verde, așadar vor fi investiții și bani alocați în acest sens”, a declarat Soós Zoltán, primarul Municipiului Târgu-Mureș.

Primarul municipiului Târgu-Mureș, dl Soós Zoltán a susținut vineri, 27 august, o conferință de presă pe platforma sitului Iaz Batal, alături de dl Borbély László - consilier de stat, și dl Attila Csongvay, SC Geiger SA. În cadrul evenimentului, au fost prezentate aspectele tehnice ale lucrărilor de reabilitare ale sitului, dar și proiectele de viitor privind teritoriul Iazului Batal. “Avem în plan crearea unui parc fotovoltaic, proiect pentru care avem sprijinul autorităților centrale, iar prezența domnului Borbély László vine să certifice acest lucru, fapt pentru care îi mulțumesc pentru sprijin. Banii rezultați vor fi investiți în alte obiective de interes major. Dorim ca în orașul nostru aerul curat să fie standard. Calitatea aerului din oraș constituie un subiect prioritar, care a fost și va rămâne în atenția noastră”, a declarat Soós Zoltán, primarul Municipiului Târgu-Mureș

Lucrarea efectuată se află în perioada de 3 ani a garanției de bună execuție, timp în care există un grafic de monitorizare a lucrărilor efectuate. Iazul este singurul batal ecologizat de acest fel din România și din Europa, proiect implementat de o echipă din Primăria Târgu-Mureș, împreună cu specialiști.

SERVICIUL RELAȚII INTERNE ȘI INTERNAȚIONALE PRIMĂRIA TÂRGU-MUREȘ

Lasă un comentariu